Looking for Alaska: Αναζητώντας την μεγάλη αλήθεια της ζωής

Το πρώτο βιβλίο του John Green, που εκδόθηκε το 2005 και μεταφράστηκε στα ελληνικά με τίτλο Αναζητώντας την Αλάσκα έγινε σειρά οκτώ επεισοδίων από το Hulu με πρωταγωνιστές τους Kristine Froseth και Charlie Plummer και έκανε πρεμιέρα εχθές, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Στο μυθιστόρημα του Green την ιστορία αφηγείται ο έφηβος Miles “Pudge” Halter, ο οποίος ξεκινάει τη φοίτησή του σε ένα ιδιωτικό σχολείο όπου γνωρίζει την νεαρή Alaska Young. Ο Pudge ερωτεύεται την Alaska, όμως όταν εκείνη φύγει ξαφνικά από τη ζωή, αναγκάζεται να ερευνήσει την αλήθεια πίσω από τον θάνατό της και να συμβιβαστεί με αυτήν.

Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια και θα είναι μίας σεζόν, γενικά έχει αρκετά καλές κριτικές μετά την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου. Άλλοι ηθοποιοί που παίζουν στην σειρά είναι οι Denny Love (Κόλονελ), Jay Lee (Τακούμι), Sofia Vassilieva (Λάρα), Landry Bender (Σάρα), Uriah Shelton (Λόνγκγουελ), and Jordan Connor (Κέβιν). Ο John Green ηταν παραγωγός της σειράς και παρεβρέθηκε σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων στο σετ, καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας τους ηθοποιούς. Κάθε επεισόδιο τελειώνει με κάποιο μυστηριώδες και φαινομενικά φοβερό γεγονός και μία αντίστροφη μέτρηση προς την μεγαλύτερη ανατροπή ολόκληρης της σειράς. Εάν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο, ετοιμαστείτε για ένα μεγάλο σοκ.

Το Αναζητώντας την Αλάσκα δεν είναι το μοναδικό αριστούργημα στο είδος του, αλλά έχει μοναδικά μηνύματα. Καταγράφει με μοναδικό τρόπο την ανεξίτηλη επίδραση που μπορεί να ασκήσει μια ζωή πάνω σε μια άλλη. Ο Miles για πρώτη φορά θα γνωρίσει την έννοια της συντροφικότητας.Θα βιώσει τι σημαίνει αλληλεγγύη.Πάνω από όλα όμως στο πρόσωπο της «αιρετικής» συμφοιτήτριας του, Αλάσκα, με το απρόσμενο όνομα και τον απροσδόκητο χαρακτήρα- θα μάθει τι σημαίνει αγάπη, θα δοκιμάσει την ανατροπή των σταθερών του και την οδύνη που μπορεί να φέρει η απώλεια του έρωτα, οδηγώντας όμως έτσι στην ανάδυση της ενήλικης “ταυτότητάς” του.

Πρώτη φορά οι νεαροί μας έφηβοι θα βιώσουν την έννοια της Απώλειας όχι μόνο ενός προσώπου, αλλά και της ίδιας της ψευδαίσθησης «αθανασίας» που ψευδεπίγραφα παρέχει η απολυτότητα της εφηβικής σκέψης απέναντι στα πράγματα.Καθένας θα αναζητήσει νέους ρόλους μετά την υποχώρηση αυτής της σταθεράς κι η οδύνη θα κατευθύνει προς στην αυτογνωσία.

Έτσι ο Μάιλς Χάλτερ θα ανακαλύψει πως ο Άνθρωπος δεν μπορεί να απαντήσει το Μεγάλο Ίσως της ζωής του περιχαρακωμένος στον εαυτό του.

Διότι μπορεί η απάντηση να είναι προσωπική υπόθεση του καθενός όμως η συνύπαρξη με τους γύρω, η ένταξη σε ένα σύνολο, η Φιλία κι η ψυχική επαφή με τον Άλλον δίνουν στο άτομο το ψυχικό σθένος να αναμετρηθεί με τα ερωτήματα της ύπαρξης.Έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη, η αυτοθυσία και η ακεραιότητα νοηματοδοτούν την εφήμερη ύπαρξη του ανθρώπου.

Γιατί αν τα «τελευταία λόγια» του ανθρώπου, σαν αυτά που γοητεύουν τον Χάλτερ, αποτυπώνουν την απώτερη αλήθεια του καθενός, υπάρχουν και κάποιες αλήθειες που πρέπει να τις αρθρώσει κανείς αρκετά πριν την Ύστατη Ώρα, με ανώτερο το αίσθημα της αγάπης, για να δικαιούται να αναφωνήσει στο τέλος «Έζησα».

Πηγές:

https://www.bookia.gr/index.php?action=Suggestions&book=197427

Πρώτες φωτογραφίες από τη σειρά που βασίζεται στο βιβλίο “Αναζητώντας την Αλάσκα” του John Green

https://ew.com/tv/2019/10/16/looking-for-alaska-hulu-adaptation-john-green-cast-interviews/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *