Η Πρωτοχρονιά ανά τον κόσμο

Η πρωτοχρονιά είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Όσο καλό ή κακό ήταν το προηγούμενο έτος, όλοι ανυπομονούν να μπει το καινούργιο. Δρόμοι γεμίζουν, τραπέζια ετοιμάζονται, παρέες σμίγουν για να ακούσουν την αντίστροφη μέτρηση που θα τους φέρει στο νέο έτος, και τώρα πιο συγκεκριμένα και στην ένα δεκαετία. Στις πρωτεύουσες και σε όλες τις πόλεις στον κόσμο στήνονται εξέδρες και ετοιμάζονται εκδηλώσεις για το καλωσόρισμα του νέου έτους. Κάθε χώρα, ανάλογα με τα ήθη και τα έθιμα της, διοργανώνει κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα το καλύτερο που μπορεί. Τι δεν λείπει όμως από καμία τέτοια εκδήλωση; Τα αμέτρητα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό. Και δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανένας να λείπουν. Ας δούμε λοιπόν τις πόλεις που φωτίζονται περισσότερο την στιγμή που η αντίστροφη μέτρηση φτάσει στο 0.

Ντουμπάι

Το Ντουμπάι, η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μία από τις πλουσιότερες σε όλο τον κόσμο δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα. Συγκεκριμένα κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν την πρωτοχρονιά του 2014, όπου αυτά, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, ήταν 479,651, για τα πρώτα 6 λεπτά του νέου έτους.

Εδιμβούργο

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας, όσο περίεργο και να φαίνεται σε μερικούς, κατέχει περίοπτη θέση σε μια τέτοια λίστα. Η παραμονή πρωτοχρονιάς έχει την δική της ονομασία εκεί, Hogmanay. Αποτελεί μια τεράστια εκδήλωση που κρατάει 3 ήμερες, ξεκινώντας αρκετά πριν την παραμονή, με πάρα πολλές συναυλίες, εκδηλώσεις και επιμέρους δραστηριότητες.

Σίδνεϊ

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ίσως είναι η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε πυροτεχνήματα και πρωτοχρονιά. Υποδέχεται το νέο έτος πρώτη, και σίγουρα το κάνει καλά. Η γέφυρα του λιμανιού και το επιβλητικό κτίριο της όπερας, σε συνδυασμό με τα φώτα και τα πυροτεχνήματα δημιουργούν ένα τουλάχιστον εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Λας Βέγκας

Η πιο λαμπερή πόλη του κόσμου, δεν θα μπορούσε να είναι έστω και λίγο εγκρατής στις εκδηλώσεις της κατά την αλλαγή του έτους. Αποτελεί τουριστικό προορισμό διεθνούς φήμης, την περίοδο των γιορτών είναι γεμάτη και δεν θα δημιουργεί σε κανέναν παράπονο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αθήνα

Σαφώς και δεν είναι η πρωτεύουσα της χωράς μας καν κοντά στις υπόλοιπες όσον αφορά τα πυροτεχνήματα και τις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα. Όμως μια φωτισμένη Ακρόπολη και μια τέτοια φωταγωγημένη πόλη δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τις πιο λαμπερές Πρωτοχρονιές άλλων πόλεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *