Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Αυστραλία

Οι πυρκαγιές έχουν σαρώσει όλη την ήπειρο της Αυστραλίας από τον Σεπτέμβρη, και δυστυχώς η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές, ενώ ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται στους 24.

Οι πυρκαγιές έχουν κατακάψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια τ.μ. δάσους. Η οικολογική καταστροφή που συντελείται είναι ανυπολόγιστη, ενώ η πανίδα του τόπου οδηγείται σχεδόν σε αφανισμό. Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ζώα εικάζεται ότι έχουν πεθάνει, ενώ πολλά ακόμα υποφέρουν από πείνα και αφυδάτωση. Σπαρακτικές εικόνες περιγράφονται από τα μέσα, όπου κτηνοτρόφοι πυροβολούν και σκοτώνουν κάποια από τα ζώα τους, που τραυματίστηκαν σοβαρά από τις πυρκαγιές, προκειμένου να τα γλιτώσουν από τον αβάσταχτο πόνο που τα περιμένει.

Στην φωτογραφία μας έχουμε ένα από τα εκατομμύρια ζώα που έχουν τραυματιστεί στις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Αυστραλίας, οι οποίες συνεχίζουν να καίνε εκτός ελέγχου σε τεράστια έκταση. Οι σπαρακτικές εικόνες ενός καγκουρό που ικετεύει για βοήθεια, έχοντας υποστεί εγκαύματα από τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Το καγκουρό φαίνεται να πλησιάζει ένα αγόρι, με εμφανή τραύματα στο σώμα του και εκείνο του δίνει νερό για να ξεδιψάσει και του ρίχνει νερό με ένα ποτιστήρι για να το ανακουφίσει.  Τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα, όμως όλος ο πλανήτης δεν μπορεί παρά να ελπίζει στην βελτίωση των συνθηκών. Όλοι περιμένουμε να σταματήσουν οι πυρκαγιές, ώστε να μπορέσει η Αυστραλία να μαζέψει τα κομμάτια της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *