5 φωτογραφίες που δεν ήξερες ότι έχουν υποστεί επεξεργασία

Το γνωστό σε όλους μας Photoshop αποτελεί μια εφαρμογή για την επεξεργασία και βελτιστοποίηση φωτογραφιών. Η συγκεκριμένη εφαρμογή και πολλές άλλες με παρόμοιες λειτουργίες, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν και δεν έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, να είναι ελάχιστες.

Παρ’ όλα αυτά, η επεξεργασία φωτογραφιών δεν είναι κάτι καινούργιο και πολλές ιστορικές φωτογραφίες που όλοι έχουμε δει, ήταν αρχικά λίγο -ή ίσως και αρκετά- διαφορετικές.

Το πορτρέτο του Abraham Lincoln

Το γνωστό πορτρέτο του Abraham Lincoln δεν είναι και τόσο δικό του. Όπως βλέπουμε, έχει τοποθετηθεί το κεφάλι του στο σώμα ενός άλλου Αμερικάνου πολιτικού, του John Calhoun.

Ο στρατηγός Ulysses S. Grant στο άλογό του

Ο Ulysses S. Grant ήταν στρατηγός των Βορείων κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο και αργότερα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Στην φωτογραφία του 1864 βλέπουμε τον ίδιο πάνω στο άλογο του, να ποζάρει μπροστά από αμερικανικά στρατεύματα. Η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά διαφορετική, καθώς η παραπάνω φωτογραφία είναι συνδυασμός τριών άλλων φωτογραφιών. Όπως βλέπουμε παρακάτω, ο στρατηγός είχε ποζάρει όρθιος δίπλα σε ένα δέντρο, αναβάτης του αλόγου ήταν ο αξιωματικός Alexander McDowell McCook και το φόντο αποτελείται από κρατουμένους εκείνου το πολέμου.

Jhon Lennon και Che Guevara

Η φωτογραφία που απεικονίζει τον Jhon Lennon και Che Guevara να παίζουν κιθάρα μαζί, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Και αυτή η φωτογραφία όμως είναι μία απόδειξη ότι δεν είναι όλα όσα βλέπουμε αληθινά. Η σκηνή είναι από φωτογραφία του τραγουδιστή και κιθαρίστα των Beatles με τον κιθαρίστα Wayne “Tex” Gabriel.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά και η Βασιλομήτωρ

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε τον πρωθυπουργό του Καναδά William Lyon Mackenzie King και την Βασιλομήτωρ Ελισάβετ. Στην δεύτερη βλέπουμε και τον Γεώργιο ΣΤ’, ο οποίος ήταν βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτοκράτορας των Ινδιών. Φημολογείται ότι αφαιρέθηκε από την φωτογραφία που κυκλοφόρησε, για να φαίνεται πιο επιβλητικός ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Το πούρο του Winston Churchill 

Στην πρωτότυπη φωτογραφία βλέπουμε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Winston Churchill καπνίζοντας ένα πούρο, που όπως η ίδιος έλεγε τον βοηθούσε στις δυσκολίες τόσο της προσωπικής, όσο και επαγγελματικής του ζωής. Για κάποιο λόγο βέβαια, που κανείς δεν γνωρίζει, το μουσείο για την Βρετανία κατά την διάρκεια του πολέμου, που βρίσκεται στο Λονδίνο εκθέτει την δεύτερη φωτογραφία, που έχει αφαιρεθεί το πούρο.

Πηγή: Pocket-lint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *