Το τρομοκρατημένο παιδί από τη Συρία

Το 2015 το ίντερνετ κατακλύστηκε από την παραπάνω φωτογραφία. Η φωτογραφία είχε αναρτηθεί από τη φωτορεπόρτερ Nadia Abu Shaban. Πολλοί υποστήριξαν ότι η φωτογραφία είναι σκηνοθετημένη, ενώ ρώτησαν γιατί δεν εμφανίζεται το όνομα του πρακτορείου ή του φωτογράφου και η Shabam παραδέχτηκε ότι δεν ήταν εκείνη που την τράβηξε, δεν γνώριζε όμως ούτε το πότε, το πώς ή το ποιος.

To βρετανικό δίκτυο BBC κατάφερε να ανακαλύψει την πηγή της φωτογραφίας. Ο Τούρκος φωτορεπόρτερ Osman Sağırlı έχει τραβήξει την επίμαχη εικόνα με την τετράχρονη Hudea τον Δεκέμβριο του 2014 σε ένα καταυλισμό προσφύγων της Συρίας, μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία.

«Χρησιμοποιούσα τηλεφακό και η μικρή νόμισε ότι ήταν όπλο. Συνειδητοποίησα ότι ήταν τρομοκρατημένη αφού είδα την εικόνα που τράβηξα. Βλέποντας τα σφιγμένα χείλη και τα χέρια που είχε σηκώσει ψηλά. Συνήθως τα παιδιά τρέχουν μακριά, κρύβουν το πρόσωπο τους ή χαμογελούν όταν βλέπουν κάμερα» δηλώνει ο φωτογράφος. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2015 στην τουρκική εφημερίδα Turkiye.

Πηγή: bbc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *