Η Επινόηση της Φύσης: Ο Νέος Κόσμος του Αλεξάντερ φον Χούμπολτ

Λίγα λόγια για το έργο

Σε αυτή την διαφωτιστική βιογραφία, ακολουθώντας τον Χούμπολτ στα συναρπαστικά του ταξίδια, η Άντρεα Βουλφ φέρνει στην επιφάνεια την αξιοσημείωτη ζωή του Χούμπολτ. Μέσα σε αυτή ο αναγνώστης θα έχει την μοναδική ευκαιρία να αντιληφθεί την πρόβλεψή του Χούμπολτ για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, τις τολμηρές του αποστολές στις ψηλότερες κορυφές της Νότιας Αμερικής και τις μολυσμένες με άνθρακα στέπες της Σιβηρίας.

Ακολουθώντας τον Χούμπολτ παρακολουθούμε τις σχέσεις του με εμβληματικές φιγούρες, συμπεριλαμβανομένων των Σιμόν Μπολίβαρ και Τόμας Τζέφερσον‧ και το βαθύ αντίκτυπο που είχαν τα γραπτά του σε διανοητές όπως ο Δαρβίνος, ο Γουόρντσγουορθ, ο Γκαίτε, ο Μιούιρ, ο Θόρω και πολλοί άλλοι που εξαρχής θα μας ήταν ίσως αδύνατο να φανταστούμε. Το βιβλίο με την αριστοτεχνική του γραφή φανερώνει όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους οι ιδέες του Χούμπολτ έθεσαν τα θεμέλια της σύγχρονης οικολογίας . Ίσως, μέσα από όλο αυτό το ταξίδι εν τέλει να μας θυμίζει γιατί είναι προφητικές και κρίσιμες όσο ποτέ πριν στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Χούμπολτ παρά την οικολογική του οδύσσεια και την λαμπρότητά του είναι ένας επιστήμονας διορατικός μεν, ξεχασμένος δε. Ακόμα και στη γενέτειρά του, την Γερμανία, δεν μνημονεύεται συχνά. Η Βουλφ πέρα από τα μηνύματα που επιχειρεί να μας περάσει με το ανάγνωσμα αυτό καταφέρνει να τον φέρει, με κάποιο τρόπο, πίσω στην ζωή.

Είναι ένα ανάγνωσμα πρωτότυπο, μια εξαιρετική βιογραφία που δεν μένει απλώς στην εξιστόρηση ενός ταξιδιού αλλά περνά μηνύματα διαχρονικά και διαχέεται από μια αγάπη στο περιβάλλον και στον άνθρωπο ακόμα και αν ο τελευταίος βάλλει διαρκώς εναντίον του πρώτου.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Άντρεα Βουλφ είναι βραβευμένη συγγραφέας έξι καταξιωμένων βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των ‘Ιδρυτές Κηπουροί’ και ‘Η Επινόηση της Φύσης’ που βρέθηκαν αμφότερα στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times. Το τελευταίο της βιβλίο, ‘Οι Περιπέτειες του Αλεξάντερ φον Χούμπολτ’, ένα μυθιστόρημα σε μορφή κόμικ σχετικά με την πενταετή αποστολή του Χούμπολτ στη Νότια Αμερική, εικονογραφημένο από τη Λίλιαν Μέλτσερ, βρέθηκε στη λίστα με τα 10 δημοφιλέστερα μπεστ σέλερ στην Γερμανία και έχει κερδίσει πολλαπλά βραβεία.

Έχει γράψει για τις New York Times, Atlantic, LA Times, Wall Street Journal, για την Guardian και πολλά άλλα έντυπα. Έχει κάνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο – από τη Βασιλική Γεωγραφική Εταιρεία και Βασιλική Εταιρεία στο Λονδίνο μέχρι το Μοντιτσέλο και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το «Η Επινόηση της Φύσης» έχει κερδίσει 15 διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Βραβείο Επιστημονικού Βιβλίου της Βασιλικής Εταιρείας 2016, Βραβείο Βιογραφίας Costa 2015, Εναρκτήριο Βραβείο James Wright για Συγγραφή σχετική με τη Φύση 2016 (Kenyon Review σε συνεργασία με τη Nature Conservancy) και Βραβείο Βιβλίου των LA Times 2016, όπως επίσης και βραβεία στη Γερμανία, στην Κίνα, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Επιλέχθηκε από τους New York Times ως ένα από τα “10 Καλύτερα Βιβλία του 2015” και έχει κυκλοφορήσει σε 28 χώρες. Έχει παραμείνει στη λίστα των μπεστ σέλερ στη Γερμανία για πάνω από τρία χρόνια και έχει πουλήσει περισσότερα από 700,000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροπή . Παρά τον όγκο του, είναι ένα σύγγραμα που ρέει εύκολα, χωρίς ωστόσο να μένει στην επιφάνεια. Σε κάθε σελίδα ο αναγνώστης διεισδύει στην ουσία. Πέρα από το εξαίρετο περιεχόμενο, η εμφάνιση του βιβλίου είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και θελκτική. Από το εξώφυλλο, την γραμματοσειρά μέχρι και τον τύπο χαρτιού, οι εκδόσεις μερίμνησαν ιδιαίτερα για την καλαισθησία του.

Η μετάφραση είναι, ακόμη, επιμελημένη με προσοχή και δεν υπάρχει κανένα σημείο που να δυσκολεύεται κανείς να αντιληφθεί το νόημα. Είναι καθ’ όλα καλογραμμένο και κατανοητό.

Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους φυσιοδίφες, σε όσους αγαπούν την επιστήμη και θέλουν να γνωρίσουν έναν ιστορικό και σημαντικό υπηρέτη της. Εν γένει το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τις ιστορίες για ταξίδια, για ανθρώπους που σε αυτά ανακαλύπτουν και φέρνουν εις πέρας έναν υπέρτατο σκοπό ή τον δικό τους σκοπό, τον προσωπικό τους μύθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *