10 πράγματα που δεν ήξερες για τον Antoine de Saint-Exupéry 

Ο Antoine de Saint-Exupéry μας έχει όλους ταξιδέψει στους πλανήτες του Μικρού Πρίγκιπα, ενός βιβλίο για μικρούς και μεγάλους που μέσα στις σελίδες του γελάσαμε, δακρύσαμε, συγκινηθήκαμε, μεγαλώσαμε. Πέρα από το συγγραφικό του έργο υπήρξε μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη προσωπικότητα, με συναρπαστική ζωή και άδοξο τέλος. Στο άρθρο μας συγκεντρώσαμε 10 άγνωστες, περίεργες και αστείες πτυχές της ζωής του που όχι απλώς δεν γνωρίζατε, αλλά δεν φανταζόσασταν!

1. Η αγάπη του για τα αεροπλάνα είναι γνωστή. Αυτό, όμως που είναι λιγότερο γνωστό είναι πως πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση σε ηλικία μόλις 12 ετών!

2. Η σχέση του με την γυναίκα του ήταν ταραχώδης. Και οι δύο είχαν μονίμως εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά τους ένωνε το πάθος του ενός για τον άλλο. Τι διαφορετικό θα περίμενε κανείς από ένα ζευγάρι που ο άνδρας έκανε δώρο γάμου στην σύζυγό του ένα πούμα!

3. Νυχτοπούλι ο Αντουάν ξεκινούσε την συγγραφή των βιβλίων του αφού εξαφανιζόταν και η τελευταία αχτίδα φωτός (συνήθως μετά τις 11μ.μ.) και συνέχιζε μέχρι την ανατολή του ηλίου.

4. Κατά την διάρκεια της νυχτερινής αυτής συγγραφικής βάρδιας συχνά έπαιρνε τηλέφωνο τους φίλους του για να τους διαβάσει αποσπάσματα από τα βιβλία του. Τιμητικό να είσαι ο πρώτος που θα ακούσει κομμάτια από την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα αλλά όχι και τα ξημερώματα.

5. Ισχυριζόταν πως η είδε τον Μικρό Πρίγκιπα μπροστά του σε μια λευκή κόλλα χαρτί και έτσι τον εμπνεύστηκε. Δεν είχε μόνο οπτικές παραισθήσεις μάλλον, αλλά και ακουστικές, αφού ο Μικρός Πρίγκιπας φαίνεται να του συστήθηκε κιόλας!

6. Αφιέρωσε το βιβλίο σε έναν παιδικό του φίλο, τον Leon Werth, αλλά στην παιδική και όχι την ενήλικη εκδοχή του!

7. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα από τα πιο πολυμεταφρασμένα βιβλία στον κόσμο! Έχει μεταφραστεί σε πάνω από 300 γλώσσες και στις περισσότερες από αυτές πάνω από μια φορά!

8. Η αγαπημένη μας ατάκα της αλεπούς «Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια» γράφτηκε και ξαναγράφτηκε πάνω από 15 φορές.

9. Οι φίλοι του τον αποκαλούσαν “Saint-Ex” ή “Toni.”

10. Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ. Αντιθέτως, ανασύρθηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου που πιλοτάριζε.

+1. Το αεροδρόμιο της πόλης της Λυών φέρει το όνομά του!

Πηγή:

https://www.cbc.ca/books/75-facts-you-might-not-know-about-antoine-de-saint-exup%C3%A9ry-and-the-little-prince-1.4942933

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *