Το αγόρι που συγκίνησε όλο τον κόσμο

Η ΑφροΡέγκε(Afro-Reggae) είναι μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ του Ρίο. Ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό να προβάλλει την αφροαμερικανή κουλτούρα της φαβέλας Βιγκάριο Χέραλ, που βρίσκεται στην Βόρεια Ζώνη του Ρίο. Η οργάνωση προσκαλεί τους νέους της κοινότητας να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες, όπως ο χορός, η μουσική, το ποδόσφαιρο και η καποέιρα, δίνοντας τους μία δίεξοδο από τις δυσκολίες που βιώνουν.

Σε μια από τις φτωχές περιοχές της Βραζιλίας, ο Εβάντρο Ζάου ντα Σίλβα, δίδασκε βιολί σε πολλά νέα παιδιά. Οι μικροί καλλιτέχνες στη συνέχεια έπαιζαν σε φιλανθρωπικές συναυλίες για να ενισχύσουν παιδιά με σοβαρές ασθένειες. Ένα από αυτά τα παιδιά ήταν και ο 12χρονος Ντιέγκο Φραζάου Τορκάτου, ο οποίος έπασχε και ο ίδιος από οξεία λευχαιμία.

Στις 12 Οκτωβρίου του 2009, ο δάσκαλος μουσικής Εβάντρο Ζάου ντα Σίλβα πέφτει νεκρός έξω από ένα κλαμπ στο Ρίο. Ο άνθρωπος που έδωσε ελπίδα σε πολλά μικρά παιδιά έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας και πέθανε από αιμορραγία, λόγω της αδιαφορίας της αστυνομίας.

 Στη φωτογραφία βλέπουμε τον 12χρονο Ντιέγκο να φορά τη μπλούζα της μουσικής ομάδας ΑφροΡέγκε και να παίζει μουσική μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές της ομάδας. Λένε το τελευταίο αντίο στον Εβάντρο, τον δάσκαλο τους, που τους βοήθησε να ξεφύγουν από την φτώχεια και τα ναρκωτικά και να βρουν καταφύγιο μέσα από τη μουσική.

Δυστυχώς, λίγο καιρό αργότερα πέθανε και ο μικρός Ντιέγκο. Στο τέλος της ζωής του εξαρτιόταν από μηχανική υποστήριξη και δυστυχώς τον Μάρτιο του 2010 η καρδιά του έπαψε να χτυπά.

Πηγές: Wikipedia, fractalart, mixanitouxronou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.