Ζωγραφίζοντας τον φόβο

Η Deanne Fitzmaurice είναι Αμερικανίδα φωτογράφος και φωτορεπόρτερ, που γεννήθηκε το 1957. Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες της χώρας της και το 2005 κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για την παραπάνω φωτογραφία.

Τον Οκτώβριο του 2003, ο Saleh και ο 16χρονος αδερφός του, Dia, ανακάλυψαν μια βόμβα, που δεν είχε σκάσει, σε μια αυλή κοντά στο σπίτι τους.

Ο Saleh πίστευε ότι η συσκευή ήταν κάποιου είδους παιχνίδι , και την έπιασε. Αυτή τότε έσκασε, τραυματίζοντας του το δεξί του χέρι, τα αριστερά δάχτυλά του, το στομάχι, και στέλνοντας ένα κομμάτι θραύσματος μέσα από το μάτι του. Ο DIia σκοτώθηκε προσπαθώντας να τον σώσει.

Η φωτογραφία δείχνει τον μικρό Ιρακινό Saleh, ο οποίος έπειτα από την έκρηξη μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Όκλαντ, στην Καλιφόρνια, για να πραγματοποιηθούν διορθωτικές επεμβάσεις. Μέσα σε διάστημα 10 μηνών, ο μικρός Saleh έκανε 32 χειρουργεία.

Μια μέρα, τα άλλα παιδιά, αρχίζουν να τον κοροϊδεύουν για την εμφάνισή του και ο μικρός αναστατώνεται. Οι νοσοκόμες για να τον ηρεμήσουν δένουν πάνω στο ακρωτηριασμένο του χέρι, ένα μολύβι. Το περιεχόμενο της ζωγραφιάς του μας συγκλονίζει όλους. Ο μικρός Saleh ζωγράφισε ένα αεροπλάνο που ρίχνει βόμβες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.